"Draag zorg voor je ambassadeurs, ze zijn je beste marketeers."

Ellen Crabbe
IP attorney & partner
Gent

Over Brantsandpatents

Wat is uw onderscheidende visie op branding?

Onbekend is onbemind. Intellectuele eigendomsrechten zijn een moeilijke materie en vaak is de kennis bij ons doelpubliek over dit onderwerp beperkt. Bovendien kampt ons beroep met een imagoprobleem: IP wordt als saai en duur beschouwd. IP wordt vaak te academisch benaderd, en is vaak een ver-van-ons-bed show voor onze KMO’s. Met onze branding willen wij IP laagdrempelig maken en de voordelen ervan duidelijk in de verf zetten. Zichtbaarheid is voor ons hierbij cruciaal. In een steeds uitdagender wordende markt is het belangrijk om een duidelijke ‘smoel’ te hebben. Communicatie is key.

Hoe gaat u zelf het gevecht om de aandacht aan?

We willen wegblijven van de traditionele manieren van branding in onze sector, zonder hierbij evenwel onze ernst te verliezen. Het mag allemaal wat speelser en stouter. Alleen zo slaag je erin om op te vallen en een indruk na te laten. 

Waarom VOKA ambassadeur worden?

Ons kantoor werd opgericht in 2011 en is dus nog relatief jong in deze markt. Met onze acties zijn we erin geslaagd om een moeilijk onderwerp bij een breed publiek bekend te maken, en het ietwat oubollig imago van onze sector van ons af te schudden. 

Voka Ambassadeur 2019 i.s.m. deze partners

Provincie Oost-Vlaanderen
deloitte
Gutzandglory

Structurele partners

Proximus
DomesticServices
DomesticServices